Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Over Carmo

ORGANISATIE

Carmo Electronics is een innovatief bedrijf gespecialiseerd in motorelektronica. Sinds de oprichting in 1994 is Carmo Electronics gespecialiseerd in het testen en repareren van ontstekings- en injectiesystemen. Carmo Electronics ontwikkelt digitale ontstekings- en injectiesystemen voor vrijwel elk type verbrandingsmotor. Het maken van nieuwe chipsleutels (immobilisatiesystemen), het flashen van ECU's voor betere prestaties en het terugspoelen van generatoren/dynamo's behoren ook tot de activiteiten van Carmo Electronics. Door haar beoordelingsvermogen en flexibele organisatiestructuur is Carmo Electronics in staat om klantspecifieke wensen in te vullen.

Carmo electronics BV Helmond Motorbike electronics

BETROUWBARE PARTNER

De jarenlange ervaring en bijzondere kennis maken Carmo Electronics tot een betrouwbare partner in motorelektronica.

Inmiddels profiteren klanten wereldwijd van de service en producten die Carmo Electronics levert. Een in-house Research & Development-divisie stelt Carmo Electronics in staat om snel te voorzien in de ontwikkelingsbehoeften in deze specifieke markt. Bovendien stelt het Carmo Electronics in staat om gloednieuwe technologieën te testen en innovatieve producten te ontwikkelen voor zowel de consumenten- als de professionele markt.

SERVICE EN PRODUCTEN

Carmo Electronics richt zich met haar service en producten op de motorelektronica van voertuigen met een verbrandingsmotor. De dienstverlening kan als volgt worden ingedeeld:

  • 1. Testen en repareren van ontstekingssystemen
  • 2. Universele vervangende ontstekingssystemen
  • 3. Programmeerbare ontstekings- en injectiesystemen
  • 4. Nieuwe startonderbrekerchipsleutels verstrekken bij verlies van alle sleutels
  • 5. Verkopen van gerelateerde elektronische producten
  • 6. Herwikkelen Dynamo's / Stators

Motorbike bike ECU ECM CDI controller brain computer controller box blackbox test repair revision


Ad 1. Testen en repareren van ontstekingssystemen

Wanneer u een motorfiets heeft met een mogelijke storing in het elektronische ontstekings-/injectiesysteem, adviseert Carmo Electronics om dit verdachte onderdeel te testen. Bij het testen van een ontstekings-/injectiesysteem wordt het blootgesteld aan allerlei omstandigheden zoals: duur, trillingen, temperatuur, vocht, belasting en toerentallen. De testresultaten worden getoond op een bijgeleverde grafische presentatie. Naast ontstekings- en injectiesystemen is Carmo Electronics ook in staat om andere elektronische componenten te testen, bijvoorbeeld: de generator, gelijkrichter/regelaar, powervalve unit en display units.

Betrouwbare reparatie gegarandeerd

Carmo display tacho dashboard cockpit multifunctionmeter test repair revision

Carmo Electronics is in staat een defect ontstekings-/injectiesysteem zeer nauwkeurig en betrouwbaar te repareren. Hiervoor hoeft u alleen uw ontstekings-/injectiesysteem op te sturen. Carmo Electronics heeft een zeer uniek simulatieprotocol ontwikkeld om elk mogelijk signaal te genereren dat uw motorfiets kan genereren. Reparatie wordt uitgevoerd met hoogwaardige onderdelen en garandeert maximale betrouwbaarheid. Gerepareerde units zijn afgewerkt met een zeer sterke en duurzame coating die elektronische onderdelen beschermt tegen de invloed van extreme weersomstandigheden.

Stuur altijd een duidelijke omschrijving van de storing mee met het verdachte elektronische onderdeel. In dit geval garandeert Carmo Electronics het testen, repareren en terugsturen van het toestel binnen 3 dagen.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van het repareren van een unit in tegenstelling tot het kopen van een duurdere nieuwe is een indicatie van de mogelijke oorzaak op de fiets die blijkt uit de kapotte elektronische onderdelen. Ook als de storing niet in de ontstekingsunit zit, maar ergens anders in het elektronische systeem. Deze informatie wordt volledig gratis verstrekt samen met het gerepareerde apparaat. Op deze manier bent u in staat om de defecte onderdelen in het elektrische systeem van de motorfiets te vervangen en voorkomt u dat het toestel weer kapot gaat. Dit bespaart veel tijd en veel onnodige kosten.

Display repair, tellerunit reparatie

Het repareren van ontstekingssystemen van vrijwel elk type motorfiets is mogelijk, ook de zogenaamde potted units. Hard verpotte eenheden kunnen alleen worden getest. De mate van hardheid kan worden beoordeeld door een vingernagel in de potgrond te steken. Als er een markering achterblijft, wordt de unit ingegoten met een zacht materiaal dat reparatie mogelijk maakt.

Ad 2. Universele vervangende ontstekingssystemen

Het is niet altijd mogelijk om een ontstekingsunit betrouwbaar te repareren. Bijvoorbeeld onherstelbare schade aan een printplaat door doorgebrande elektronische onderdelen. Ook ingegoten ontstekingsunits met een hard materiaal zijn niet te repareren. In die gevallen kan Carmo Electronics een digitale vervangende ontsteking aanbieden. Dit ontstekingssysteem is ontwikkeld door Carmo Electronics. De hoogste eisen aan betrouwbaarheid en nauwkeurigheid zorgen voor optimale prestaties en zijn bestand tegen zware trillingen en zware belastingen. De digitale vervangende ontstekingsunit is afgewerkt met een ultrasterke coating voor optimale bescherming tegen extreme weersomstandigheden.

TCI CDI ECU Replacer GPZ

Carmo Electronics heeft digitale vervangende ontstekingssystemen op voorraad en kan daarom een digitale vervangende unit leveren binnen 3 dagen.

Voordelen

Een van de grootste voordelen is een digitaal geprogrammeerde versnellingsdetectie uitgevonden door Carmo Electronics. Naast de digitaal geprogrammeerde Advance/Retard mapping wordt de acceleratiedetectie standaard geleverd met een digitale vervangende ontstekingsunit en verbetert de prestaties van uw motorfiets aanzienlijk!

Universele vervangingseenheid: geavanceerde software samen met hoogwaardige SMD-technologie maakt het tot de modernste elektronica met minimale afmetingen en kan op bijna elke motorfiets worden gebruikt.

Een ander voordeel van een digitale vervangende ontsteking van Carmo Electronics is de mogelijke oorzaak van defect die blijkt uit het testen van de originele ontstekingseenheid. Dit in tegenstelling tot het kopen van een dure nieuwe ontsteking. Carmo Electronics verstrekt deze informatie gratis bij aankoop van een digitale vervangende ontstekingseenheid.

Je hebt de mogelijkheid om vooraf defecte onderdelen in het elektronische systeem van je motor te vervangen, zodat voorkomen wordt dat je ontstekingsunit opnieuw doorbrandt. Dit bespaart veel tijd en veel onnodige kosten.

In tegenstelling tot een nieuwe originele ontstekingseenheid, wordt de digitale vervangende ontsteking van Carmo Electronics geleverd met 1 jaar garantie.

Klantspecifieke oplossingen

Ontwikkeling van digitale ontstekingssystemen en bijzondere kennis van motorelektronica stellen Carmo Electronics in staat om aan de specifieke eisen van klanten te voldoen. Bijvoorbeeld digitale vervangende ontstekingsunits om op een klassieke motor te bouwen met een originele mechanische ontsteking. Advies over eventuele noodzakelijke aanpassingen aan de motorfiets wordt gratis gegeven. Heb je een motor met toeren- of vermogensbegrenzer die je weerhoudt van optimale prestaties? Carmo elektronica heeft de mogelijkheid om de toerenbegrenzer te verschuiven of de vermogensbegrenzer te verwijderen.

Informeer voor meer informatie.

Ad 3: Programmeerbare ontstekings- en injectiesystemen voor Motorsport

Carmo Electronics is sinds het jaar 2000 actief in de autosport voor verschillende voertuigen met verbrandingsmotoren. Ontstekings- en injectiesystemen worden met succes toegepast in motorfietsen, skelters, scooters, waterjets, quads, trikes en powerboats. Voor deze professionele markt heeft Carmo Electronics volledig programmeerbare ontstekings- (ADI) en injectiesystemen (AFI) ontwikkeld. State-of-the-art motormanagementsystemen ontwikkeld met de nieuwste technologieën en hoogwaardige elektronische onderdelen om slechts één doel te bereiken: haal het maximale uit uw motor!

De programmeerbare ontstekings- en injectiesystemen worden compleet geleverd met software, programmakabel en gebruikershandleiding. Op deze manier kunt u het systeem zelf programmeren, zodat uw fiets onder alle omstandigheden optimaal presteert. Keer op keer. De meegeleverde software werkt op elke laptop of pc met rs232 of usb 2.0 (optionele usb naar rs232 converter beschikbaar). Bent u geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen van onze programmeerbare ADI en AFI systemen, vraag dan naar de speciale folder Products Motorsports. Ook te downloaden op onze website. U vindt er een uitgebreide referentielijst en u kunt software downloaden voor een impressie van de mogelijkheden.

Carmo Electronics boekt al mooie resultaten met de Advanced Digital Ignition en het Advanced Fuel & Ignition systeem. Ten Kate Honda rustte hun snelle gele machines sinds 2000 uit met het AFI-systeem. In de jaren 2002 en 2003 werd dit succesvolle Nederlandse team kampioen in het Wereldkampioenschap van de Supersport 600.

Ad 4. Gerelateerde elektronische producten

Carmo Electronics levert verschillende soorten hoogwaardige elektronische onderdelen voor motorfietsen, zoals: generatoren, gelijkrichter-regelaars, bobines en hoogspanningsspoelen. Deze hoogwaardige producten hebben concurrerende prijzen en kunnen binnen 4 dagen uit voorraad worden geleverd. Naast de uit voorraad leverbare producten kan Carmo Electronics u van dienst zijn voor specifieke wensen op het gebied van elektronische systemen. In die gevallen bespreekt Carmo Electronics de mogelijkheden en maakt duidelijke afspraken over kosten en levering zodat u nooit voor een nare schok komt te staan. Onder deze voorwaarden biedt Carmo Electronics een terugspoelservice voor bobines en generatoren, veel goedkoper dan een nieuwe kopen.

Garantie

Alle producten worden geleverd met hoogwaardige onderdelen en voldoen aan de nieuwste kwaliteitseisen. Carmo Electronics besteedt de grootste zorg aan service. Daarom geeft Carmo Electronics 1 jaar garantie op al hun producten. Als het product binnen de garantietermijn beschadigd raakt, wordt het volledig gratis gerepareerd.

Bij reparatie van een kapotte unit of aanschaf van een digitale vervangende ontsteking krijgt u garantie. Deze garantie dient samen met de factuur te worden bewaard gedurende de garantieperiode. Alleen op vertoon van de garantie en factuur geeft Carmo Electronics u recht op garantie.

Deskundig advies

Voor deskundig advies of vragen over de uitgebreide mogelijkheden en prijzen kunt u contact opnemen met Carmo Electronics via de gegevens op de contactpagina.

Hartelijke groeten,
Team-Carmo